На листи примјерних Леотар трећи

15.12.2021. - Фудбал

Сарајево, а потом Зрињски и Борац су ове полусезоне добили највише казни од ФС БиХ, преноси“Спорт1“.

Сарајево је највише кажњавани клуб Премијер лиге Босне и Херцеговине након 19 одиграних кола ове сезоне. “Бордо” клуб ће на име казни оставити Савезу 28, 500 конвертибилних марака. Сарајево је кажњено за 13 утакмица ове сезоне. Највећу казну добили су у 15. колу када су кажњени по три основе, између осталог и због расизма, а тада су кажњени са пет хиљада конвертибилних марака.

Иза њих, Зрињски је највише кажњаван, 27 хиљада КМ. “Племићи” су кажњени укупно са 27 хиљада КМ до сада, а гријешили су на 12 утакмица. Уз то, Мостарци имају и једно упозорење, као и казну од 500 КМ за свог помоћног тренера Марка Салатовића.

Борац је кажњен са 23,500 КМ укупно за девет прекршаја, а уз то су добили и три упозорења, док је Жељезничар платио 22,500 КМ и то за девет прекршаја, а уз то и они имају три упозорења.

Вележ је кажњен са 18 хиљада КМ на основу шест утакмица, а уз то добили су и казну играња без гледалаца шест утакмица, тако да су и са те стране забиљежили финансијски губитак.

Широки Бријег је платио шест хиљада КМ казне за четири утакмице, а добили су и чак седам упозорења за своје прекршаје. Рудар Приједор је кажњен са пет хиљада КМ за четири утакмице, укључујући ту и двије казне по 500 КМ за своје особље. Приједорчани имају и три упозорења.

Слобода у касу Савеза оставља 3500 КМ, за двије казне клубу и једну особљу. Тузлаци имају и два упозорења за своје прекршаје. Радник је за два прекршаја кажњен са двије хиљаде КМ, уз једно упозорење, а Леотар 1500 КМ за једну утакмицу. Тузла сити има да уплати свега 500 КМ у касу Савеза, а Посушје је прошло без казни, са шест упозорења.

Коментари
Издвајамо