Златни фебруар Атлетског клуба “Леотар”

28.02.2023. - Атлетика

              Млади атлетичари, чланови Атлетског клуба „Леотар“, у протекла два викенда остварили су завидне резултате. Оборен рекорд Републике Српске и 12 медаља на првенству БИХ у дворани, то је биланс успјеха који су протеклог викенда имале младе атлетске наде нашег града. Поред тога, полице овога клуба ће красити и пехар за треће мјесто у категорији за Најбољи спортски колектив града Требиња 2022, освојен на овогодишњем избору.

У емисији Спортска панорама Радио Требиња своје искуство са такмичења у Сарајеву и Зеници са слушаоцима су подијелили перспективни спортисти Срна Данојлић, Сара Мијановић и Васја Ребац , те тренер Никола Бољановић.

Причајући о своме великом успјеху, Сара Мијановић, носилац рекорда Републике Српске и државна првакиња БИХ, каже да је оборила рекорд у трци на 60м у затвореном. „У конкуренцији од шест група, наступала сам у посљедњој групи и побиједила са резултатом 8,05. А такође  такмичила сам се и у дисциплини трке на 100 метара и у трци са препонама“, каже Сара.

Срна, двије године млађа од Саре, прати је у стопу. Она је оборила свој лични рекорд и освојила прво мјесто у скоку у даљ, поставши тако првакиња БИХ у категорији пионирки. Остварила је и нови лични рекорд у трци на 60 метара препоне, такође је била прва и у трци 60 метара.

Васја се златом окитио у дисциплини скок у вис – комплексној дисциплини за коју је потребна и брзина, и скок, одраз, гимнастика. И он је на овом такмичењу поставио свој нови лични рекорд са резултатом 141 цм. На питање шта га је опредијелило за ту дисциплину одговара да је отпочетка имао предиспозиције за ту њу. Васја такође наступа и у дисциплини скок у даљ.

Њихов тренер Никола Бољановић истиче да је иза њих једна добра година, а нарочито добар фебруар, с поносом набрајајући протекле успјехе.  “Викенд прије одржано је Првенство Босне и Херцеговине за старије категорије, гдје је наша Дијана Ковач такође наступила у двије дисциплине и оборила један рекорд Републике Српске у својој главној дисциплини, скоку у вис, прескочивши 178, чиме је поправила свој лични рекорд за 4 центиметра. Такође је наступила у троскоку гдје је постала првакиња државе у Зеници.Протеклог викенда је одржано такмичење за млађе категорије на коме су чланови клуба такође остварили изузетне резултате, у складу са плановима и очекивањима.Сара Мијановић је оправдала улогу благог фаворита, упркос мањим повредама и паузи коју је због њих имала. Срна Данојлић – троструки државни првак.Васја Ребац првак државе у скоку у вис. Поред Васје, друго мјесто је заузео такође члан клуба Душко Руњевац.“  Он казе да је већ традиционално ова дисциплина једна од оних у којима млади атлетичари клуба Леотар бриљирају. „Ана Краљевић је такође првакиња БИХ у скоку у вис, а Уна Миш је била друга у узрасној категорији цицибанки“ истиче Бољановић и наставља: “ Јована Кржић се такмичила у дисциплини 60 метара препоне, освојивши треће мјесто, и троскок у коме је заузела треће мјесто. Ана Краљевић је такође постала вицепрвакиња БИХ у скоку у даљ у категорији цицибана.“ – наставља поносни тренер осврћући се и на успјехе најмлађих чланова клуба.

„Што се тиче нашег клуба веома сам задовољан: два викенда, 8 државних првака, 4 вицепрвака, и двије бронзане медаље, што представља напредак у односу на прошлу годину„ закључује тренер Бољановић.

Он истиче да је најбитнија ствар у свему томе то што се обарају лични рекорди, што значи да дјеца напредују.

Успијех овога клуба препознат је и на локалном нивоу, те је ове године освојио треће мјесто у избору најбољег спортског колектива. „

Ови вриједни спортисти имају и до 5 напорних тренинга седмично, што успијешно усклађују са школским обавезама.

Након заслужене паузе од пар дана, спортисти овога клуба почињу са припремама за нову сезону и нове рекорде.

Коментари
Издвајамо