Златна Сара и бронзана Срна на првенству у Чешкој

04.09.2023. - Атлетика

Историјски успјех за Атлетски клуб Леотар.

Сара Мијановић освојила прво мјесто и златну медаљу у трци на 100м препоне на Европским играма у Чешкој, док је Срна Данојлић освојила бронзану медаљу у трци на 60м са новим личним рекордом 08.15 , што је велики успјех за младе атлетичарке и атлетски клуб „Леотар“.

У квалификацијама 100м препоне трчало је 60 атлетичарки из 17 земаља европе. Сара Мијановић је трчала 14.81 у квалификацијама што је било довољно да прође у Финале, и тим резултатом је оборила рекорд Босне и Херцеговине, и Републике Српске у категорији старијих пионирки, док је у Финалу експлодирала и истрчала 14.58 гдје је помела конкуренцију и трчала бржи од рекорда Европских игара за стотинку.

Дан прије Сара је трчала трку на 60м, гдје се лоше осјећала и истрчала је нешто лошије  трку 8.15  што није било довољно да прође у топ 8 односно Финале А , али довољно да прође у Финале Б групе (утјешна трка) гдје је истрчала 8.00 што би било довољно за медаљу да је прошла у топ 8. Односно истрчала је треће вријеме на европским играма али је остала без медаље.

Срна Данојлић је у трци на 60м освојила бронзану медаљу, а у њеној конкуренцији је наступило чак 187 атлетичарки. Срна је у квалификацијама истрчала лични рекорд 8.15, што је било довољно за Финале, док је у финалу истрчала 8.17 и окитила се Бронзаном медаљом.

 

 

Коментари
Издвајамо