Велико срце требињских ученика

01.11.2023. - Атлетика

Више стотина ученика требињских основних и средњих школа учествовало је данас на атлетској трци улицама града, која је приређена у оквиру хуманитарне акције „Обрадујмо наше вршњаке на Kосову и Метохији“.

На овој манифестацији постављене су и кутије у које су учесници трке, али и грађани Требиња прикупљали новчана средства која ће бити уплаћена за најмлађе на Kосову и Метохији.

„Диван хумани гест требињске дјеце и града Требиња показује њихово велико срце. Ову акцију наш одбор проводи већ дуги низ година, а велику захвалност посвећујем овој предивној дјеци која су показала да Kосово није политика него завјет, хуманост, морање да сви станемо заједно уз наш народ да тамо опстану и чувају наше Kосово и Метохију“, рекао је Предсједник Одбора за помоћ Србима на Kосову и Метохији Милорад Арлов.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић био је изузетно задовољан великим одзивом требињских ученика.

„Ријечи су, као данас, сувишне. Ова слика и учешће преко хиљаду дјеце довољно говори. Они су послали поруку дјеци Kосова и Метохије да нису и никада неће бити сами док је РС“, рекао је Ћурић.

Подсјетимо, Одбор за помоћ Kосову и Метохији из Бања Луке, уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске покренуо је велику хуманитарну акцију под називом „Обрадујмо ваше вршњаке на Kосову и Метохији“, којом су обухваћене основне и средње школе Републике Српске. Акција је на добровољној бази руководства школа, ученика, њихових породица као и просвјетних радника и траје до 31. децембра.

Коментари
Издвајамо