Ultramaratonac Šerajić za Direkt portal-Ultra maratoni postali stil života

15.04.2024. - Атлетика

Jedan od najpoznatijih ultramaratonaca kod nas Dejan Žerajić uveliko se priprema za nove izazove a jedan od njih je i Jahorina ultra trail.  Iz trke u trku pomjera granice psihičke i fizičke izdržljivosti, a budući da je vojnik, disciplina i besprijekorna pripremljenost njegova su jača strana.Adrenalin i izazovi, nešto je što mora da posjeduje svaki sportista koji se odluči da istrči 100 i kusur kilometara.Nevesinjac  koji je više puta trijumfovao u najzahtjevnijim trkama u zemlji i regionu za „Direkt“ priča da je sve počelo iz hobija, a sada je postala njegova svakodnevica i stil života. „Trejl trkač mora voljeti „patnju“ koju trčanje ultra trejl maratona samo po sebi nosi. To je najveća prepreka i ta prepreka se mora voljeti . Sve ostalo su na treninzi,oprema, pravilna ishrane ,tehnika trčanja i izdržljivosti“, rekao je Žerajić. Kako kaže Žerajić, da bi se neko bavio ovim izazovim sportom, mora posjedovati dozu ekstremnosti koja se pojavi kroz putovanje koje se zove život.

„Ultra trejl maraton je sport u koji sam ja usmjerio tu svoju ekstremnost koja me pratila od malih nogu kao i ljubav prema planini i prirodi gdje sam i odrastao“, jasan je Žerajić.

Žerajić navodi da nije jednostavno usmjeriti misli u toku trke i držati fokus. Nailazi na razne prepreke, mnogi takmičari tada se uhvate i u koštac sa životnim problema, usponima i padovima i sve to iznutra treba savladati.

 

Коментари
Издвајамо