Пријатељство на дуге стазе

13.05.2022. - Атлетика

Јубиларни 35. Београдски маратон, под слоганом „Пријатељство на дуге стазе“ одржаће се у недјељу, 15. маја, од осам сати, а главни град Србије биће тог дана центар атлетског свијета.

„Није мала ствар било коју манифестацију одржавати толико пута, 1988. одржан је први маратон, одржан је и за време бомбардовања и за време короне, виртуелно. Нема лепше слике од тркача на улицама, а Београд је тако стао уз раме Њујорку, Лондону, Бостону“, рекао је замјеник градоначелника Горан Весић на конференцији за медије и најавио потписивање новог десетогодишњег уговора између Града као генералног покровитеља и БГД маратона.

Нови директор БГД маратона Дарко Хабуш захвалио се свима на подршци, а посебно како је рекао „светом тројству“ – Граду Београду, Министарству спорта и Српском атлетском савезу.

„Нека нам Београд буде атлетска престоница света у недељу“, рекао је Хабуш.

Почасни амбасадор БГД маратона ове године је чувена српска атлетичарка Оливера Јевтић, четворострука побједница.

„Моја каријера траје скоро колико и маратон и заиста ми је велика част бити уз раме великим именима који су били промотери маратона попут Пола Тергата и Сергеја Бубке. Надам се да ћу се поново вратити и на стазу“, истакла је Јевтићева.

Коментари
Издвајамо