Моцарт опремио АК Требиње

13.05.2022. - Атлетика

Талентовани атлетичари из Требиња протеклих девет година вриједно тренирају, а њихов труд награђен је бројним медаљама. У њиховим редовима тренутно су шампиони Републике Српске и БиХ у бројним дисциплинама, те државни репрезентативци.

Њихову преданост и добре резултате препознали су у компанији Моцарт, па су их наградили новом опремом. -Ово нам је прва донација спортске опреме. Заиста смо одушевљени и веома захвални. Сада имамо сви једнообразну опрему и изгледамо као један тим – каже предсједница Атлетског клуба Требиње Весна Томић.

Атлетски клуб Требиње броји око 70 чланова у селекцијама од цицибана до сениора. Основан је 2013. године, наредне су тренирали и вршили селекцију полазника, а 2015. године се појављују на првим такмичењима на нивоу РС и БиХ. Од 2019. и сениори почињу са наступима на Првенству БиХ. То је резултирало бројним медаљама и титулама првака и рекордера РС у бројним дисциплинама. Прошле године су у свим категоријама имали државног првака! Титулу најбоље у редовима цицибана узела је Мара Ножица, за млађе пионире Ненад Крстовић, за старије пионире Катарина Филиповић. Марко Шуковић био је најбољи и у редовима јуниора и сениора, те је постао рекордер РС и БиХ за сениоре…Проглашен је најбољим 2021. у свим дисциплинама у РС, а он, као и његова колегиница из АК Требиње Сара Томић, наступа за репрезентацију БиХ. Клуб се финансира махом наплатом чланарина, а симболичну подршку су до сада добијали од Града Требиње и локалних јавних предузећа. Надају се да ће то бити у већем обиму у наредном периоду јер добрим резултатима промовишу своје Требиње.

Коментари
Издвајамо