Марков шампионски лет

30.05.2021. - Атлетика

Требиње је добило још једног, великог шампиона. Епилог је то још једног наступа чланова Атлетског клуба Требиње на Првенству БиХ за јуниоре и јуниорке.

Наиме, данас је у Сарајеву одржан други дан Првенства БиХ за јуниоре-ке, на такмичењу је учествовало 24 екипе. Такмичар АК „Требиње“ Марко Шуковић победио је у дисциплини скок у вис са прескочених 208 цм што је нови рекорд БиХ за младје јуниоре и рекорд Републике Српске у категорији јуниора и сениора. „Задовољан сам што сам остварио резултат новог државног рекорда са 208цм. Следеће недеље  ме чека сениорско првенство БиХ гдје ћу покушати да остварим још бољи резултат“, скромно ће за херцегспорт Марко Шуковић.

Катарина Филиповић је освојила треће место и бронзану медаљу у дисциплини бацање копља. На такмичењу је учествовала Сара Томић у дисциплини 800м и освојила 4 место са постигнутим личним рекордом 2:23,62 као и Емилија Пикић у скоку у даљ. Овом победом и оствареним резултатом Марко Шуковић је обезбедио место у репрезентацији за учешће на Балканском Првенству за јуниоре које ће се одржати у Истанбулу 11 – 12 јуна .

Марко са тренером Драганом Томићем

 

Коментари
Издвајамо