Марко Шуковић по обичају први…Заблистала Емилија Пикић

09.07.2022. - Атлетика

Атлетски клуб „Требиње“ остварио је, на такмичењу на Сокоцу, одличан успјех, освојивши укупно 16 медаља и то 5 у сениорској и 11 у пионирској конкуренцији.

Марко Шуковић је одбранио титулу сениорског првака РС у вису, док је у троскоку заузео треће мјесто,  Сара Томић је постала двострука вицешампионка Српске за сениорке, у дисциплинама 1500м и троскок док је Катарина Филиповић у доста јакој конкуренцији освојила бронзану медаљу у бацању копља.

Пионирке АК Требиње биле су такође одличне. Емилија Пикић постала је двострука шампионка РС у скоковима у даљ и троскоку а Мара Ножица, је освојила златну медаљу на 1000 метара.

Ненад Крстовић је био други у скоку у даљ и трећи на 300 метара.

Успјешан је био и Срђан Шуковић који је освојио двије медаље у скоковима, у вису је био други, у даљу трећи, Кристина Грујичић  се домогла треће позиције у скоку у даљ а Лазар Мариновић се окитио бронзом у трци на 1500 метара.

Мушка штафета 4 пута 100 метара у саставу: Јаков Перишић- Глебов, Ненад Крстовић, Лазар Мариновић и Срђан Шуковић је била сребрна док је женска штафета у саставу Емилија Пикић, Кристина Грујичић, Мара Ножица и Јелена Грубач заузела трећу позицију.

Коментари
Издвајамо