Gutić kandidat za Sportistu RS

30.11.2023. - Атлетика

Iza atletičara Uroša Gutića je sjajna sezona u kojoj je obarao rekorde, osvajao titule šampiona i medalјe. Kao nagrada za dobre rezultate stigla je i nominacija Atletskog saveza i kandidatura za najbolјeg sportistu Republike Srpske u 69. izboru “Glasa Srpske”.

Protekle sezone atletičar iz Nevesinja može da se pohvali osvojenom medalјom na Balkanskom prvenstvu u Kralјevu, gdje je kao član reprezentacije BiH došao do bronze u vremenu 8:41.38. Pored toga atletičar Borca je na takmičenjima u Zenici i Kralјevu oborio rekorde Republike Srpske na 3.000 i 5.000 metara, čime je potvrdio svoju sjajnu formu i krunisao naporan rad tokom pripremnog perioda.- Ova nominacija za najbolјeg sportistu Republike Srpske mi je kruna sezone i priznanje za sve ostvareno u ovoj godini. Prezadovolјan sam sezonom i naporan rad iz proteklih godina je došao na naplatu. Medalјa na Balkanijadi mi je najznačajniji rezultat i puno mi znači. Nakon nekoliko godina atletičar iz Republike Srpske je osvojio medalјu na ovom takmičenju i uz Mesuda Pezera sam jedini iz BiH koji se domogao pobjedničkog postolјa. Takođe ove godine oborio sam rekorde Republike Srpske na 3.000 (8:16.44) i 5.000 metara (14:44.22) i tu su rezultati kojima mogu da budem prezadovolјan – istakao je Uroš Gutić.Pored toga Gutić je osvojio titule šampiona BiH te Republike Srpske na 3.000 i 5.000 metara, a osvojio je i sedmo mjesto na Evropskim olimpijskim igrama u Krakovu. Atletičar iz Nevesinja je pobjednik i brojnih uličnih trka, kao i kros takmičenja.

Između ostalog atletičar Borca je slavio i na trkama u Elbasanu (Albanija), Ćupriji, Kosijeriću, Beogradu, Brodu, Valјevu, Nikšiću, Aranđelovcu, Bačkoj Topoli, Bečeju i još mnogima. Brojna su i druga i treća mjesta osvojena na ovim takmičenjima.- Imao sam zaista veliki broj trka i napornu, ali i veoma uspješnu, sezonu. Teško je zaista sjetiti se svih uspjeha. Što se tiče pobjeda na uličnim trkama najznačajnija mi je bila ona u Ćupriji kod Dragana Zdravkovića. Tu učestvuju najbolјi trkači sa Balkana i konkurencija je bila zaista žestoka. Ove godine među takmičarima bio je i Marino Boludek iz Hrvatske, inače učesnik Svjetskog prvenstva u Budimpešti. Takođe drage su mi pobjede u Beogradu, ali i neke trke gdje sam bio drugi ili treći poput Temišvara, gdje su nastupili sjajni atletičari – dodao je Gutić.Uroš Gutić planira da nastavi da popravlјa svoje rezultate u narednoj sezoni.- Volio bih da i iduća sezona bude ovoliko uspješna i da ponovim uspjehe. Siguran sam da mogu da popravim svoje rekorde na 3.000 i 5.000 metara. U republici Srpskoj, a do kraja godine ću pokušati popraviti rekord u dvorani. Neki dugoročni cilј narednih sezona je da pokušam oboriti rekorde BiH. Trebaće još rada da oni budu nadmašeni u narednim godinama i želјa je da svake godine ostvarujem što bolјe rezultate – izjavio je Gutić.

Коментари
Издвајамо