Ema’s american story!!!

28.12.2021. - Атлетика

Већ одавно готово да нисмо чули, или јесмо али поприлично штуре информације, о томе гдје је Емилија Кушић, један од навећих талената требињске атлетике.

Гдје је? Шта ради? Да ли је још у атлетици’

Руку на срце, имали смо податак да је отишла на један од америчких колеџа. По оној старој, добро опробаној формули, школа и тренинг.

И то је све.

„Наоружана“ чаробним осмјехом који нас све одушевљава јавила нам се.

Са колеџа.

Ово је тренутно моја друга година у Сједињеним Америчким Државама. Студирам у Кентакију, факултет је Медија и бизнис и комуникације. Али након сљедећег семестра планирам да се пребацим негдје у топлије крајеве.

А школа … атлетика?

„Овдје сам првенствено дошла због атлетике. Тренирам сваки дан, а уз тренинг имам факултет и повремени посао или part time job. Радим у Студентској кафетерији гдје служим храну. А што се тиче спорта… такмичим се од јануара па до средине маја, и онда путујем за Србију гдје настављам своја такмичења до краја јула“.

Какве су ти обавезе у кампусу?

Ухх, један дан на кампусу је пун обавеза. Рано устајање око 7 ујутру, слиједе часови до 13 сати, послије тога тренинг до 16 сати и онда на посао до 19 сати. Након тога издвојим вријеме за домаћи и за обавезе око школе и спавање око 22-23 часа. Сваки дан ми је скоро исти, много сам заузета и ријетко имам времена за остале ствари. Ритам је јак али се не жалим“, каже нам Емилија.

Када смо је упитали шта јој највише недостаје у Кентакију, из прве је одговорила.

Највише ми недостаје храна!!! Америчка храна ми никако не прија, и увијек добијем 2-3 килограма када дођем кући, па се борим да их изгубим. Има нешто у Америчком ваздуху што нас тјера да више једемо хахаха…“

Онда, очекујемо те брзо?

Па не баш тако брзо. Ако Бог да крајем јуна. Једва чекам да посјетим своје родно мјесто. Недостаје ми Требиње. Јако….“

Тако нам, у овом кратком интервјуу каже дјевојка која је изабрала свој пут. Није лако, али Емилија може истрчати ову трку до самог финиша и проћи прва кроз циљ.

Вјерујемо у њу.

И њен таленат.

Коментари
Издвајамо