Дијана и Марко међу најбољим

18.04.2021. - Атлетика

Оно што је у протеклом периоду најављивано као заједнички пројекат Атлетских савеза Србије и РС, ових дана је кренуло и у реализацију.

У Бару, у Црној гори, у току су заједничке припреме атлетичара из Републике Српске и Србије а међу најбољим је и двоје Требињаца, Дијана Ковач из Атлетског клуба Леотар и Марко Шуковић из Атлетског клуба Требиње. Они су, одличним резултатима из протеклих година итекако заслужили овај позив и припреме и спадају међу најбоље младе атлетичаре РС.

Овако су, за херцегспорт коментарисали припреме и тренинге.

„Припреме теку јако добро, радимо са одличном групом тренера и скакача у вис. Задовољни смо условима и тренинзима. Очекујемо да ће нам ове припреме помоћи да  остваримо што боље резултате ове сезоне“, прича нам Марко Шуковић који је у скоку у вис већ се сврстао у најбоље такмичаре на овим просторима.

Заједничке припреме су резултат договора између челних људи Атлетског савеза Републике Српске и Српског атлетског савеза. Међу најбољим је и Дијана Ковач из Леотара.

„Утисци су одлични,радим са са изванредним тренером из Београда из Црвене Звезде.Радимо по групама,размјењујемо савјете,учимо једни од других,упознајемо другачији тип рада и што је најбитније стичемо пријатељства за читав живот.Очекујем да ће ми ове припреме бити велика помоћ за државна и републичка такмичења,али надам се и за нека већа“, каже Дијана.

Припреме репрезентативаца Србије у Улцињу и Бару на програму су од 16. до 30. априла.

Коментари
Издвајамо