Црно бели на требињски погон

07.05.2021. - Атлетика

У најјужнијем граду Републике Српске припреме су одрадили најмлађи чланови Атлетског клуба „Партизан“ из Београда. На стадиону у Полицама су тренирали седам дана и то њих око 60, који су дио најтрофејнијег спортског колектива у Спортском друштву „Партизан“.

Генерални секретар АК „Партизан“ Милан Павловић каже да су у град на Требишњицу дошли на наговор пријатеља, а међу њима је био и Милан Пешут.

„Након тога дошли су и из СД ‘Леотар’ који су нам око свега помогли, били смо код градоначелника и оно што смо овдје доживјели права је ријеткост. Да смо овдје тако добродошли нисмо очекивали. Знамо да смо један народ, али да ће бити овако нисмо знали. Свака част свима у Требињу и видимо се ускоро“, поручио је Павловић.

Руководилац атлетске школице и млађих селекција у АК „Партизан“ Петар Глигић је рекао да су Требињу наишли на изузетно неочекиван пријем од особља хотела, преко људи који су запослени на поличком стадиону до самих људи у граду.

„Сви су срдачни, љубазни, са осмијехом на лицу, просто невјероватно. Све нам је омогућено као да смо код куће, у ствари осјећамо се и боље“, искрен је Глигић.

Он је рекао да су на састанку код градоначелника Мирка Ћурића дошли до заједничких приједлога и планова за даљу сарадњу.

„Требиње заслужује митинг великог ранга и сви су предуслови да се то оствари. Што се тиче организације отворени смо за сву могућу сарадњу да буде на добро свима“, истакао је Глигић.

На припремама је била млађа селекција из атлетске школице А, Б и Ц, група млађих пионирки и пионира. Примарни су били техника и координација покрета, тијела, тако да су на припремама у Требињу били заступљени скок у даљ, препонско трчање, штафете.

Коментари
Издвајамо