Атлетска будућност Српске у Требињу

Аутор: Р.МИ. Фото: Lokoportal
11.10.2020. - Атлетика

У Требињу је данас одржано Првенство РС за старије пионире и пионирке на коме је учествовало стотњак такмичара из најбољих клубова РС а запажене резултате остварили су чланови два требињска атлетска клуба „Требиње“ и „Леотар“.

Чланови Атлетског клуба „Требиње“ су освојили 12 медаља, двије златне и по пет сребрених и бронзаних а атлетичари „Леотара“ седам одличја, једно златно, два сребрена и четири бронзана.

Прваци РС су постали у трци на 100 метара препоне Анастасија Јањић лчланица Леотара, на 1000 метара Сара Томић АК Требиње те Катарина Филиповић АК Требиње у бацању кугле. Градоначелник Требиња Мирко Ћурић данас је свечано отворио Првенство Републике Српске за старије пионире и пионирке у атлетици, које је прво атлетско такмичење у Требињу организовано послије више од 15 година, а први пут на тек завршеној атлетској стази.

Градоначелник Ћурић је у пригодном обраћању истакао да је одлука о изградњи модерног атлетског стадиона била више него добра и да је то био одличан потез за развој атлетског спорта у Требињу. „Требиње је домаћин једном оваквом такмичењу послије много година, због чега морам да изразим велику захвалност организаторима, чиме су потврдили да су препознали наше напоре да развијамо и унапређујемо спортску инфраструктуру. Развој спорта је веома важан и из тог разлога је град Требиње донио одлуку да изгради рефлекторе на стадиону, а ХЕТ ће ускоро завршити изградњу затвореног базена. Завршетком овох пројеката, Требиње ће имати најбољу спортску инфраструктуру у окружењу за одржавање припрема и такмичења на високом нивоу, што ће позиционирати наш град као спортског лидера региона“, рекао је градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Предсједник Атлетског савеза РС Душко Ивичић је изразио наду да ће данашње такмичење у атлетици у Требиње бити само увод у што више такмичења на требињском стадиону.

Учеснике Првенства Републике Српске за старије пионире и пионирке у атлетици је испред организатора, два атлетска клуба из Требиња поздравила и Весна Зуровац, предсједник Атлетског клуба „Леотар“.

Такмичење се одржавало под покровитељством града Требиња, уз техничку организацију АК „Леотар“, АК „Требиње“, у сарадњи са Спортским друштвом „Леотар“.Најуспјешнији су били чланови Атлетског клуба Бањалука са 17 медаља, пет златних девет сребрених и три бронзана одличја.

Коментари
Издвајамо