Атлетичари Леотара заблистали (фото)

Аутор: Р.МИ. Фото: АК ЛЕОТАР
16.05.2021. - Атлетика

Атлетски клуб Леотар најбољи је клуб на првенству Републике Српске за старије јуниоре и јуниорке  које је данас одржано у Бања Луци.

У спринтерским дисциплинама заблистала је Анастасија Јањић је била доминантна у неколико такмичења освојивши 4 медаље. Она се окитила са златним одличјем у трци на 100 метара препоне са резултатом 16.22 секунде што јој је и лични рекорд а другу златну медаљу је освојила у дисциплини  100 метара  са резултатом 13.06 и оборила је лични рекорд. Анастасија Јањић се окитила сребреном медаљом у дисциплини 100 метара.

Диана Ковач је такође била доминантна у скакачким дисциплинама освојивши укупно 3 медаље, златну медаљу у скоку у вис са прескоченом висином 165 цм и у троскоку са резултатом 11.04 и тиме је оборила лични рекорд

Нина Зуровац је била успјешна у бацачким дисциплинама на првенству Р.С гдје се окитила са златном медаљом у бацању диска и сребреном у бацању копља. Бојан Долина такмичио се са знатно старијом конкуренцијом и окитио се сребреном медаљом у бацању кугле са резултатом 10.63  и самим тим постао вицепампион Републике Српске.

У средњепругашкој дисциплини Глорија Куреш се окитила златном медаљом у трци на 1500 метара са резултатом 4 минута и 49 секунди.

„И као шлаг на торту златна Штафета наших дјевојака. Штафету су трчале Глорија Куреш, Анастасија Јањић, Диана Ковач и Андреа Добранић и првакиње републике Српске за старије јунијорке. Већ наредног викенда наступамо на атлетском такмичењу у Тузли“, каже Никола Бољановић тренер у Атлетском клубу Леотар.

Коментари
Издвајамо