Vrijedni rezultati AK Trebinje

06.06.2023. - Атлетика

Članovi AK „Trebinje“ su nastupali na tri takmičenja i ostvarili su odlične rezultate.

U okviru juniorskog prvenstva Crne Gore, Emilija Pikić u troskoku i Srđan Šuković u skoku u vis ostvarili su lične rekorde.

Na pojedinačnom prvenstvu Crne Gore za juniore i juniorke nastupilo je preko 100 atletičara iz atletskih klubova: Sanja, Nikšić, Dionis, Jedinstvo, Mornar, Lovćen, Rudar, Tara, Milenijum, Zeta 2012, Podgorica, Orion i Lim, a van konkurencije nastupili su atletičari AK “Trebinje” iz Trebinja.

Članovi AK „Trebinje“ su učestvovali na uličnoj trci u Foči i osvojili četiri zlatne, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju. Zlatne medalje osvojili su Mara Nožica u trci pionirki, Lazar Marinović u trci pionira, Andreja Tanasijević u trci cicibanki 2012-2013. godišta i Anđela Antunović u trci 2014. godišta. Srebrne medalje osvojila je najmlađa takmičarka ovog kluba Sara Antunović i Ana Nožica. Sara Tomić osvojila je treće mesto u glavnoj trci dana seniorki.

U seniorskoj konkurenciji bilo je preko 50 atletičara, a toj trci je prethodilo 15 trka za mlađe uzraste od predškolaca do srednjoškolaca.

Trka u Foči je prošle godine uvrštena u kalendar atletskih saveza Republike Srpske i BiH. Trka je imala međunarodni karakter jer su na njoj bili takmičari iz BiH, Rusije, Crne Gore i Srbije.

Na atletskom mitingu u Mostaru, u sklopu koga je održano i treće kolo Lige Hercegovine, atletičari Trebinja osvojili su 34 medalje.

Na 3. „Dječijem atletskom mitingu“ mali Trebinjci su u okviru mitinga osvojili 20 medalja i to četiri zlatne, sedam srebrnih i devet bronzanih, a u okviru Lige Hercegovine osvojili su 14 medalja od toga pet zlatnih, tri srebrne i šest bronzanih medalja.

Коментари
Издвајамо